AKTIVITEITEN

Olympos de antieke stad

De Lycische stad ligt op 15 minuten loopafstand. Eens was deze stad bezet door piraten en daarna door de Romaanse generaal Isauricus. In deze tijd was het een rijke havenstad. Een theater, antieke tombes, een brug, baden, een tempel, een agora en akropolis is wat er is overgebleven. Verfris uzelf met het koude bronwater dat op verscheidene plaatsen rond de ruines te vinden is.

Yanartaş (Chimera)

De mythe van Chimera is een vuurspugend monster, met de kop van een leeuw, het lichaam van een geit en een slangenstaart. Bellerophontes, een Griekse adonis, vocht en doodde Chimera. Men zegt dat de laatste vlammen uit Chimera’s mond, die hij uitademde toen hij werd gedood door Bellerophontes, doorleven… De Eeuwige Vlammen… In werkelijkheid worden de vlammen veroorzaakt door langzaam sijpelend natuurlijk gas. Vanaf ons pension is Chimera 40 minuten lopen.

Phaselis

Op 20 km van Çıralı ligt Phaselis. De stad is gebouwd door de Rhodos ridders in 693 voor Christus. Het is een oude havenstad, bedekt met dennenbomen en oude muren die de piraten aanvallen overleefd hebben. De ruines van water bogen, de havenstraat, de Hadrianus poort en het antieke theater zijn de moeite waard om te bezichtigen. Het is werkelijk een natuurlijke, prachtige plaats.

Ulupınar

In Ulupınar zijn vele restaurantjes, waar u kunt eten onder enorme bomen, luisterend naar de ijskoude watervallen, stromend naast u. Er is een ruime keuze uit gerechten, maar de specialiteit is verse forel. Boottochten U kunt dagelijks een boottocht maken. U bezoekt verborgen baaien, die met de auto niet te bereiken zijn. Lunch is inclusief, en er zijn verschillende stops onderweg om te zwemmen in het heldere water. Ook ’s avonds kan er voor u een boottocht geregeld worden, in het maanlicht.

Amusement (Bar-Disco)

Langs het strand is Olympos 25 minuten lopen vanaf Çıralı. Hier vindt u vele barretjes, cafés en een disco. Olympos is beroemd om zijn houten boomhutten. Voor mensen van alle leeftijden is hier iets geschikts te vinden. Kemer, op 40 km afstand, heeft een druk nachtleven. Çıralı heeft allerlei andere soorten activiteiten. Jeep safari, wandeltochten in de natuur, fietstochten en kamelentochten.

ferienhausmiete
Cirali Village, Ulupınar, Kemer / Turkije
info@gunespansiyon.com
+90 242 825 71 61

Alle rechten voorbehouden voor Güneş Pansiyon © 2016
Ontworpen door Ajansweb